fallback

Общ преглед
Президентът Румен Радев възложи на парламентарната група на „Има Такъв Народ" (ИТН) да посочи кандидат за министър-председател.

В Конституцията няма определен срок, в който от ИТН трябва да посочат кандидат за премиер.

„Това е последният шанс 50 НС да излъчи правителство. Третият мандат предоставя по-голяма гъвкавост и не ви задължава днес да излъчите кандидат за премиер, а след разговор с политическите сили. Призовавам ви да пристъпите към тези разговори незабавно и да излъчите кандидат в разумните срокове“, заяви Радев.

Тошко Йорданов заяви, че са пределно наясно в каква тежка криза е страната и че е по-голяма отговорността от първите два мандата.

"Ще проведем разговори с всички парламентарно представени партии и независимите депутати. Необходимо е бъдещото управление да стартира с колкото се може по-голяма парламентарна подкрепа. Процесът ще бъде прозрачен пред очите на всички. Ще видим дали има отговорни политици в страната", каза той.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

342

Парламент 2024

преди 1 месец

ИТН преговаря с независимите отцепници -идва неква бездомна лелка, иска като условие Атомна централа в Белене, само за 100 миляеда евро.

341

Анонимен

преди 1 месец

И мита за "Римска империя" е създаден по подобен начин от централните сили и нацистите, "Римска империя", никога не е съществувала!

340

Анонимен

преди 1 месец

Гледайте! Ю туб: УКРАИНСТВО. 12. Габсбурги, Пан-Европа и радикализация Украины ,... Ю туб: УКРАИНСТВО. 11. Отто фон Габсбург, австрофашизм и Украина. , ... Ето как се е фалшифицирала и продължава да се фалшифицира и сега историята на централна и източна Европа и така е до днес, днес крадат и руска история, руски личности, учени, архитекти, царе и др. и заменят имената им с немски и т.н. , ... Ю туб: УКРАИНСТВО. 10. Немцы и Украина. От хлебного мира до плана Ост

fallback