Няма никакви шансове за кабинет, освен един - той е организираната посредственост в парламента, която желае да поседи по-дълго в тези банки, ако се намери онази критична маса от 100 души. Извън личния интерес да не напуснат банките, друга аргументация за създаване на правителство няма, заяви пиар експертът Диана Дамянова в "Денят ON AIR".

По нейни думи Делян Пеевски най-вероятно събира симпатии, дори извън класическия етнически вот.

"Картината може да се окаже доста по-различна, защото този разпад на партиите, който настъпва, може да доведе партии като БСП да станат още по-малки. Тези партии, които сега бяха в парламента, сякаш не могат да удържат в една единна ядка. Голямата интрига е в ДПС и от тях зависи какво ще се случи в 51-ото Народно събрание. Драмата в "Продължаваме Промяната-Демократична България" тепърва предстои.

Това, което става в момента в ДПС, показва, че версията, че Пеевски е играч, който се просто забавлява, не е вярна. Там има два центъра на власт. Единият е Пеевски, който излъчва сила", коментира Дамянова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея един от председателите на ДПС ще се оттегли от появилото се неразбирателство, но това няма да е Делян Пеевски.

"Аз съм изследвала и чела всичко на Доган. Познавам неговия стил. Това писмо с китката не е в негов стил. Най-вероятно трябва да се намери решение за общо явяване. Може да настъпи временен мир. Доган не е част от този спектакъл. Това е някаква битка на Пеевски да размаха вътрешнопартийната олигархия. Моята прогноза е, че единият от двамата председатели ще се оттегли, за да даде възможност в последния момент да се регистрират", посочи гостът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase