Снимка: БГНЕС

Единственото, което е важно в момента, е да се ограничи да няма пострадали жители на околните места и да се запази животът на пожарникарите. Едно време ни вкарваха веднага вътре в пожара. Който оцелее - оцелее. Сега нищо не налага това да се прави. Антитерористичните звена имат роботи, могат да се вкарат, да се гледа. Ръководството на пожарната трябва да си запази хората. Така или иначе фойерверките гърмят на много празници в държавата, някой път в чудовищни размери, като на нова година. Важно е да се запади здравето на хората.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира снощния взрив в Елин Пелин.

"Кметовете се избират от хората, и ако някой трябва да го укорява или не – са хората, които живеят в Елин Пелин. Не аз", коментира той.

"Конституционният съд има доста съдии от други партии, изявени партийци, членове на висшите им ръководства като например г-н Янаки Стоилов. Не искам това, че с колегите от ПП-ДБ и ДПС подкрепихме Атанасова и Белазелков, да се хвърли какъвто и да е партиен отенък върху Конституционния съд", заяви още Борисов.

"Ние сме дисциплинирана партия, която много години наред е работила в коалиция. Помните - с Реформаторския блок, Патриотичния фронт. Когато съдебната реформа и промяната на конституцията бяха сложени на масата като нещо, което да обедини т.нар сглобка, ние подкрепихме предложенията на Христо Иванов. И сега се надявам те да са били правилни", каза Борисов и допълни, че толкова важни промени трябва много пъти да се премислят.

"Тогава, когато колегите решаваха това за служебното правителство като тема, ние бяхме един много голям, много як блок със 163 депутати. Тогава въобще през главите не им мина, че в един момент, ако не сме така единни и заедно, ще стане проблем в избора в самия парламент", коментира Борисов. Той отново подчерта, че промените са изцяло дело на Христо Иванов и Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase