Снимка: Bulgaria ON AIR

Жюстин Томс, експерт по социални мрежи коментира в “България сутрин”, че шансовете за правителство са изчерпани.

"Въпреки че се създава умора у хората и все по-трудно излизат да гласуват, трябва да си научим урока, че ако не правим добрите и правилните избори, ще трябва да повтаряме упражнението", коментира Томс.

PR-експертът Даниел Киряков допълни, че на преден план се вижда разпадът на няколко политически формации, което допълнително допринася за "политическия водевил". По думите му избирателите искат една по-силна и смислена България, а това което виждаме е пълна противоположност.

PR-експертът Пепи Димитрова заяви пред Bulgaria ON AIR, че мисията за съставяне на правителство в този парламент е невъзможна. "Изборите са сигурни, въпросът е Румен Радев да реши кога. Най-вероятно ще се опита да ги направи в стабилна седмица на септември, когато ще сме си изпратили децата на училище”.

Димитрова е на мнение, че политиците ни трябва да си научат урока. В момента виждаме повече политически играчи, а не лидери, които гледат собственото си оцеляване. “Затова сме свидетели на разпада вътре в партиите", анализира тя.

Кой ще получи третия мандат?

Според Томс разумната част от политическия спектър ще върне мандата веднага. "Най-добре е НС да запретне ръкави, да вземат отпуск и да приемат някои закони за ПВУ. Ако има обединение, ще е добре", допълни от своя страна Киряков.

Димитрова пък изрази мнение, че третият мандат няма да бъде върнат веднага. Според нея той ще отиде или при БСП или при ИТН. “Няма да бъде върнат веднага, защото това е перфектна възможност и за двете партии да си направят предизборна кампания. Избори през август са самоубийство за всички", категорична е тя.

Бедствията като опит за привличане на избиратели

"Спомнете си назад при наводненията колко силно участие имахме на терен. Никаква промяна в поведението, използва се всякаква възможност. Политиците и ние загубихме нормалното отношение. В България през последните години нямаме силни политически речи", посочи Димитрова.

По думите на Томс, ако политиците се мобилизират, имат шанс. "Хората са уморени. Избирателите търсят алтернатива. Големите партии прекалено много са се откъснали от реалността", обобщи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase