Снимка: БГНЕС

Организацията в държавата по отношение действията на изпълнителната власт във връзка с пожарите не са много добре организирани, коментира преди началото на днешното пленарно заседание депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Димитър Найденов.

Той подчерта, че всичко е въпрос на организация и средства.

При кабинета "Денков" имаше 300 млн лв. в МВР, събрани от приходи, и с тези пари се купуват нови BMW-та, защо не се купуват пожарни, добави Найденов.

Ние като парламент, като законодателна власт с контролни функции върху изпълнителната власт, повикахме вътрешния министър и премиера да чуем каква е организацията, от което стана ясно, че няма добра организация и институциите не работят ефективно.

Кабинетът „Денково" беше свален от Бойко Борисов и Делян Пеевски преждевременно, отговори депутатът от ПП-ДБ на въпрос защо не е закупена тогава техника.

Вижда се, че те работят по начин, по който после се оказва, че не е добре за държавата, посочи Найденов. Искаме оставката на Калин Стоянов, не я подава, кой го защитава – Делян Пеевски и Бойко Борисов, каза още той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase