Снимка: БГНЕС
fallback

Единодушно с 201 гласа „за“ парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БГНЕС.

В решението, което бе прието след предложения на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е заложено кабинетът ежеседмично да информира парламента за предприетите действия.

Правителството трябва да планира и купуването на специализирана летателна техника за гасене на пожари, както и да изготви и внесе в Народното събрание доклад за отпуснатите през февруари 2024 г. средства по оперативна програма "Околна среда" в размер на 170 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 месец

За предотвратяването, за предотвратяването е важно какви средства и ресурси има! Щот като се обърне колата - пътища много. Навремето имаше ракети срещу градушки, както и си имахме наши самолети за борба с пожарите. Нямаше такова чудо - всяко лято половин България да гори и да няма кой и как даспрепожарищата! И не разбрах - "партньорите" от НАТО и ЕС с какво помогнаха? За комшиите разбрах - благодарско голямо, това са Хора. Но тия, дето им се внасяме постоянно - те с какво и кога?

15

Анонимен

преди 1 месец

Апелирам, всички народни представители да дарят заплатите си за месец юли на пострадалите от пожари за възстановяване на щетите!!!!!

14

Мисля, че ще е

преди 1 месец

Справедливо, ако банките отпуснат заеми при символични лихви! Това, което трупат от нас и това, което ще отпуснат няма да ги фалира.

fallback