Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Служебният министърът на вътрешните работи Калин Стоянов трябва да понесе политическата отговорност и да си подаде оставката, заяви пред . Това коментира пред журналисти на влизане в парламента Станислав Балабанов, заместник-председател на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН).  

В една такава ситуация хората трябва да понасят политическа отговорност, коментира Балабанов и посочи, че предложението Калин Стоянов да стане министър на вътрешните работи е дошло от Кирил Петков. Питайте го Кирил Петков защо предложи Калин Стоянов за министър, настоя Балабанов.

Самият Стоянов отказа да коментира оставката си на импровизиран брифинг и заяви, че тези, които му я искат, ако дойдат на терен ще "избягат с 200 и трябва да ги търсим".

На въпрос, свързан с предстоящото връчване на мандати и възможността в този парламент да се излъчи правителство, Балабанов отговори, че от "Има такъв народ" първо мислят за българските граждани.

Нека да видим има ли въобще консенсус да започне работа тази институция, наречена парламент, настоя Балабанов. По думите му българските граждани очакват решения цялата държава гори заради некадърността в годините на тези, които са взимали решения. Вместо днес да имаме хеликоптери - ние плащахме изтребители, които гледаме само на чертежи, коментира депутатът и добави, че първият и вторият мандат са рухнали заради егото на политическите лидери докато хората искат стабилност и решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 1 месец

Калин ков да каже кой пали горите! Това не е от температурите! Гърция и България горят, а в съседна Турция, всичко е ОК или да си заминава!!

53

Фен на ИТН

преди 1 месец

На България и трябва Експертен кабинет както казаха ИТН а колкото до Президентската република тя е План Б а План А е Експертен кабинет докато сме Парламентарна република

52

Анонимен

преди 1 месец

За повечето пожари са виновни хората, а тях кой ще санкционира? Кога ще се научиме как да бъдем отговорни пред себе си и към другите и тогава да съдим хората. Голяма немърливост . Всеки си прави катвото си иска , а на думи сме много добри!

fallback