Костадин Костадинов заяви, че са водени разговори с ПП-ДБ, но в крайна сметка в тозии парламент не може да има нито правителство от ГЕРБ и ДПС, нито срещу ГЕРБ и ДПС.

"Явно изпитват някакъв срам, когато разговарят с нас, не виждахме такъв, когато разговаряха с Борисов и Пеевски. Платиха цената, че изпраха Борисов и Пеевски, сега ще платят цената, че дават повторен шанс на Борисов и Пеевски", коментира Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че точките в декларацията на ПП-ДБ се покриват с предложения, правени от "Възраждане" още преди появата на партията на Асен Василев и Кирил Петков.

"Те искат безусловна подкрепа за нещо, за което няма връщане назад. Референдумът, за който настояваме ние, не безусловен - на него може да спечели тяхната или нашата гледна точка - каквото реши българският народ", посочи лидерът на "Възраждане".

Бяха подарени над 1,5 млрд. лв. на украински туристи, които наричат бежанци

Костадинов коментира ситуацията с пожарите в страната и възможностите за реакция на държавата. Според него вместо да отделяме средства за помощ за Украйна, могат да бъдат дадени за справяне с кризата: "Нови 80 млн. лв. ще се подарят на Украйна, защото са заложени в бюджета предварително. Те ще бъдат подарени директно, както бяха подарени над 1,5 млрд. лв. на украински туристи, които наричат бежанци. Липсват хора, пари, средства. Тези пожари изписват огнен некролог на България", заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase