Снимка: БГНЕС

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи нормални, честни и прозрачни избори в България и да има редовно правителство до няколко месеца. Не виждам къде повече можем да падаме надолу и да задълбочаваме кризата.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова от Шипка.

Йотова се включи в тържествата по повод 147 години от Шипченската епопея.

Тя подчерта, че президентът Румен Радев няма да подпише указ, ако Калин Стоянов остане в списъка с министри в кабинета "Главчев 2“". "Стоянов поражда политическо напрежение и няма доверие в политическите партии. Той се стреми към политическа кариера и няма как да е гарант за честни избори", уточни Йотова.

Тя смята, че думите на президента при връчването на мандата на Главчев са били достатъчно ясни и разбрани от всички. „Въпреки гаврата с Конституцията, опитите да се ограничат правомощията му и да се стигне блокаж на държавата, Радев е последният гарант да се проведат нормални избори от правителство с максимална степен на доверие в тази ситуация“, посочи Йотова.

Тя призова разделителните линии да се затварят, а не всеки ден да се отварят нови и нови.

Йотова приветства позицията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, защото най-важният проблем, който сега трябва да се реши е безводието. "Дано това не е само предизборна хватка", добави тя.

Според нея включването на учители в така наречени "черни списъци" е форма на "съвременен фашизъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase