Снимка БГНЕС

България е в безпрецедентна политическа криза, задават се седми избори. Кризите предизвикват нестандартни решения. Ние не нарушаваме конституцията - тя не определя срок за връчване на втория мандат, както е при третия.

Това заяви Надежда Йорданова от ПП-ДБ пред Нова тв, след като формацията поиска от президента Румен Радев отсрочка от 3 месеца преди връчването на втория мандат, за да приеме Народното събрание някои закони, разписани от тях в декларация.

Тя обясни, че предлагат план за формиране на мнозинство, който да покаже дали такава платформа може да функционира. ПП-ДБ предлага декларация със 7 конкретни мерки. Ще търсим подкрепа за тях от 160 депутати.

Наличието на правителство държи жив парламента, който трябва да приема закони. Ние сме убедени, че основната причина за дълбоката криза в България е липсата на върховенство на закона, допълни бившият правосъден министър.

С подобни заклеймявания и престрелки през социалните мрежи се докарахме дотук. Настояваме дебатът да се върне в Народното събрание, каза Йорданова по повод коментарите на останалите партии от вчерашния ден. Политиците трябва да се върнем във възможността да говорим помежду си, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase