Снимка: БГНЕС

Този парламент е като плаващи пясъци. Война в ДПС, разцепено БСП, разпадащо се "Величие". Това, което е добре отново да подчертаем е, че процесите в ДПС ще имат сериозно отражение и върху ГЕРБ. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ.

"Многократно казахме, че там има хора близко свързани с Пеевски, така че какъв ще бъде изходът от войната Пеевски-Доган ще има отражение и в ГЕРБ", заяви той.

"Всичко това прави много нестабилна ситуацията и аз мисля, че би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство. Затова с "Демократична България" сме направили план, който цели в тази много трудна среда да постигнем максималното. Тъй като сме го направили заедно, ще го представим заедно. Обсъждаме го с нашите Национални съвети, за да сме сигурни, че имаме и подкрепата от нашите симпатизанти".

"Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат", заяви на свой ред съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Продължавам да вярвам, че в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство, и съответно ще бъде невъзможно да се състави правителство, което да води България към Европа и по-стабилни доходи", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев.

"Мандатът е тежка отговорност, не може с лека ръка тя да се отхвърли, трябва да обсъдим, не смятам, че може да се направи антикорупционно правителство, но не пречи да се прокарат такива закони", смята още Асен Василев.

На въпроса дали ще говорят с всички партии в това число и с част от ДПС, които са дали съгласие, Василев каза: "На приказки не вярвам, трябват действия."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase