Снимка: БГНЕС

“Това, което става в ДПС, показва една нестабилност в държавата в почти всички партии. Виждаме едни много тежки процеси, които съпътстват голяма част от тези, които сме изпратили в парламента“, коментира случващото се в ДПС проф. Екатерина Михайлова.

Тя допълни, че преди трусовете, ДПС е била една от стабилните партии. “Трусове сме виждали, но като че ли този път е най-драстично. Не сме виждали да започва една открита битка между две части от ДПС. Докъде ще стигне – не знам, но смятам, че ще има бързо развитие“, каза проф. Михайлова пред bTV.

Михайлова е категорична, че правителство трябва да има, най-вече защото държавата има нужда от политики, които да бъдат реализирани.

“Ще ми се да видя поведение от политическите сили, което е насочено към това, което е в клетвата. На първо място да са интересите на народа“, коментира още преподавателят по конституционно право.

Тя призова депутатите да не се държат към възлагателните мандати като на тяхна собственост. “Те се възлагат не защото са тяхна собственост. Не сме гласували, за да си ограждат мандатите и не това е най-важното. Да забравят политическото его и да се опитат да предложат пет неща“, каза още Екатерина Михайлова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase