Снимка: БГНЕС

Оставам да работя за хората, които ни повярваха, каза зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов пред bTV. Така той отговори на въпрос дали ще си подаде оставката, както призова него, Делян Пеевски и още четирима души в писмо почетният председател на партията Ахмед Доган.

Аз такъв стил не съм виждал от доктор Доган през всичките тези години – да сочи хора с пръст и да казва: "Този да живее, този да умре и публиката да реши какво да стане с тях", каза Анастасов по повод призива на почетния председател на ДПС. Аз тук разпознавам езика на Рамадан Аталай, дори ми е ясно защо е посочил конкретните лица - защото има нещо лично към някой от тях, допълни той.

Още по темата
Станислав Анастасов каза, че курсът на новото начало няма как да бъде променян, хората го приемат, общините го приемат, това е донесло резултат на ДПС.

Той цитира имената на Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов и Рамадан Аталай и ги обвини, че те стоят зад раздора в ДПС, а ползата им е да имат свое ДПС. Те смятат, че ДПС е тяхно и могат да си деребействат там, както си искат, каза още Анастасов.

„Доган не е допускал да се разиграва етническата карта, а сега гледаме как се прилага основно тя. Първо беше мрънкане под сурдинка, че българчета и помачета ни взимат партията. Чух го, когато триото Чакъров, Ибрямов и Аталай решиха, че някой им взима тяхната лична партия“, каза Станислав Анастасов.

Той припомни, че собствените структури на Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов са ги изключили и цитира писмо от Хасково, с което местното ДПС застава зад единността на партията и зад народните си представители.

Има невероятна преса над нашите колеги, най-вече над нашите колеги – мюсюлмани, част се поддадоха, част не, каза още той.

„Още ми е трудно да проумея, че Ахмед Доган позволява такова нещо да се случва. Това е против философията на българския етнически модел, който Доган представи в България“, каза Станислав Анастасов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase