Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на ДПС Делян Пеевски отхвърли твърденията на другия председател Джевдет Чакъров, че е бил заплашван.

Още по темата
"Това, което те правят, се опитват да го приписват. На тяхната съвест е тормозът над всички. Чакъров, който седи и натиска всички и заплашва? Дори не искам да коментирам тези неща...Определени хора искат да разрушат ДПС.

Това, което прочетох, не мога да повярвам, че го прави почетният председател. Винаги съм бил за обединение и продължавам да съм за обединение. Който дели партията, за негова сметка си е", каза Пеевски.

Запитан дали е готов да води война с почетния председател, Пеевски отговори: "С никой не водя войни. Искам да работим за хората и нещата да се получават".

Пеевски допълни, че ДПС трябвало да е обединение. Според него не той и подкрепящите го цепят движението. Коментира и изключените тази сутрин 17 депутати от парламентарната група на ДПС.

"Изключените 17 депутати на практика са се самоизключили, като са направили фракция ДПС-17. Няма място за по-силен и по-слаб. Това, което се случва, не е в полза на хората. Едно ще кажа - ново начало! Ще разберете скоро", допълни Пеевски.

"Този акт не е легитимен и не е съобразен с устава на ДПС. Този акт е приет под натиск от страх. Това коментира по-рано пред журналисти в парламента изключеният председател на ДПС и член на парламентарната група на Движението Джевдет Чакъров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase