Снимка БГНЕС

Парламентарната група на ДПС изключи председателя на партията Джевдет Чакъров и останалите от сбирката при Ахмед Доган.

Освен него са изключени Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Фабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов.

Още по темата
Решението е било взето на заседание на парламентарната група и е минало с 25 гласа "за". Така групата на движението си стопи до 27 души и става четвърта политическа сила след ГЕРБ-СДС (68 депутати), ПП-ДБ (39 депутати) и "Възраждане" (38 депутати).

По този начин движението автоматично изгуби втория си мандат, тъй като вече не е втора парламентарна група.

Самият Джевдет Чакъров каза по-рано, че колективните органи на ДПС ще се съберат следващите дни.

"Всеки един, който е член на органите, ще вземе отношение, ще се вземат и решения. Голяма част от хората още вчера почнаха да се обаждат, споделят призива на д-р Ахмед Доган", заяви Чакъров.

"Голяма част от това, което Доган изказва като загриженост - че няма нормално функциониране на база демократични принципи, е изказано много обхватно в неговото обръщение. Той призовава да се освободим от страха и да застанем на висотата на нашите отговорности", каза още той.

Попитан дали Пеевски ще бъде изключен, Чакъров обясни, че колективните органи ще заседават, най-вероятно с участието на самия Доган, а след това ще бъде взето решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase