Снимка: БГНЕС
fallback

"Няма да подкрепим втори мандат. Позицията на ГЕРБ-СДС и по отношение на третия мандат остава непроменена", казва Бойко Борисов на ДПС.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС изпрати официален отказ до ДПС относно готовността за преговори за съставяне на правителство с втория мандат. Позицията на най-голямата парламентарна група се припокрива с изразената от партията във вторник.

В писмото Борисов препотвърди позицията на ГЕРБ - СДС, че няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

"Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство", се казва още в писмото.

"Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", завършва председателят на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Голем майт ап

преди 1 месец

Двама "евроатлантици- Магнитски" като две капки вода , а пък не се пидкрепят!

33

Анонимен

преди 1 месец

А шайката шарлатани вече четвърта година бързо си пълнят банковите сметки и изпълниха успешно задачите за които бяха наети саботажи разруха лъжи крах държавата ни е без никакво правителство и е наникъде НО Божков е свободен спец съд закрит делата на олигарсите в забвение конституцията направена на салата от великият лодкар Ицо Гешев уволнен и шайката шарлатани властват супер

32

Анонимен

преди 1 месец

До 26 С кого Борисов да направи правителство В парламента са само саботьори какво търсят там Чалгарите например каква работа вършат НИКАКВА а Копейките лъжат успешно бедни необразован хора Какво копейките вършат в парламента Нищо а БСП освен милионери от заплати дейстност няма и от тях а ДПС балансьорите дълги години балансираха пари власт за себе си и семействата си незнам и от тях някаква работа

fallback