—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"Ќ€ма да подкрепим втори мандат. ѕозици€та на √≈–Ѕ-—ƒ— и по отношение на трети€ мандат остава непроменена", казва Ѕойко Ѕорисов на ƒѕ—.

ѕредседател€т на ѕ√ на √≈–Ѕ-—ƒ— изпрати официален отказ до ƒѕ— относно готовността за преговори за състав€не на правителство с втори€ мандат. ѕозици€та на най-гол€мата парламентарна група се припокрива с изразената от парти€та във вторник.

¬ писмото Ѕорисов препотвърди позици€та на √≈–Ѕ - —ƒ—, че н€ма да подкрепи втори мандат при никакви услови€. –ешението на парти€та остава непроменено и по отношение на трети€ мандат.

"ќцен€ваме ¬ашите усили€ като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50-ото Ќародно събрание, но различи€та и противопостав€нето между парламентарните групи не създават необходимата база за състав€не на стабилно правителство", се казва още в писмото.

"–азчитаме на политическа зр€лост в предсто€щата предизборна кампани€ като предпоставка за състав€не на правителство в следващото Ќародно събрание", завършва председател€т на √≈–Ѕ.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase