Снимка: БГНЕС
fallback

Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро.

ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата "референдум за еврото", заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Като страна членка на ЕС сме пoели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум "за" или "против" еврото би означавало, референдум "за" или "против" членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това.

ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел.

Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем.

Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута, добави Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

392

Анонимен

преди 1 месец

Г 7 ИМА ПО-МАЛЪК БВП ОТ БРИКС. А ВИЕ СИ ВЕРВАЙТЕ ЧЕ СВЕТЪТ Е СЪЩИЯ.

391

Анонимен

преди 1 месец

Требе да ни набутат в еврозоната щото такива като въпросния да ни се разпореждат с повечко от бюджета на ползу роду хахахаха. Помнете ни думата как ще ни скочи външния дълг след влизането.- ПРОСС НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА.

390

Анонимен

преди 1 месец

До 395 Е как няма да има отлив като вечеря за 1 (един човек) вече е 50 евро и чужденците бягат от скъпотията там. за местните да не говорим.... страховита тесла е еврото!!! А като добавим и манталитета на нашенските търгаши, ще трябва да я караме на саморъчно набрани киселец и коприва като ни го натресат.

fallback