Снимка: БГНЕС

"Няма как Украйна да получи дата за присъединяване към НАТО поради една основна причина: няма страна член на НАТО, която да е приета с действащ конфликт на своя територия", заяви Керемедчиев и добави: "По-важен е въпросът как НАТО ще продължи да действа и съществува като организация". Това каза Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, в предаването "Пресечна точка" по NOVA.

"Успяхме да избегнем политически гаф. Няма как президент и министър председател да присъстват на тази среща. Все пак г-н Главчев е премиер, който изпълнява ролята на външен министър", каза Керемедчиев.

"Или помагаме на Украйна, както помагат всички страни, или търгуваме с нея. Ние се опитваме да изтъргуваме нашата помощ към Украйна, което не мисля, че е правилно", каза още той.

Според него действията на Орбан са много хитра и умело премислена стратегия. "След европейските избори лидерството в Европа започва да променя своя полюс– силните мъже и жени, които бяха лидери в ЕС, видимо губят сила", каза Керемедчиев. По думите му Орбан се опитва да покаже, че Европа може да говори с единен и силен глас "и то през неговата уста".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase