Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"Булгаргаз" заведе арбитражен иск срещу „Газпром“ за обезщетение от 400 млн. евро за вреди, претърпени в резултат на едностранното преустановяване на доставките на природен газ преди повече от две години, в края на месец април 2022 г.

Искът е заведен вчера пред Арбитражния съд при Международната търговска камара в Париж, посочват от българския газов доставчик.

От дружеството припомнят, че в края на месец май 2024 г. "Булгаргаз" ЕАД изпрати покана до "Газпром Експорт" за доброволно уреждане на претенцията на българското дружество съгласно договора между двете компании.

"След като руската страна не предприе действия за извънсъдебно разрешаване на въпроса, "Булгаргаз" предприе необходимите стъпки с цел защита интересите на дружеството", посочват от дружеството.

Арбитражният съд при Международната търговска камара в Париж е една от най-авторитетните институции в света, които администрират разрешаване на международни търговски спорове, посочва БНТ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Fena

преди 1 месец

До Срама за предателите! Умнико, след като толкова добре познаваш историята, защо не се върнеш към 70-те години на миналия век и не разкажеш историята на енергетиката? Кой ти построи АЕЦ? Кой ти построи газовия пръстен? Кой ти построи ТЕЦ София? И руснаците през годините винаги са плащали, а не като американците, дето им наляга 230 милона само за един "студен резерв". Надъхана калинка, без знания, без опит, без мнение, без мислене - нищо. Само едно раболепие за жъли стотинки пред господаря!

54

vs

преди 1 месец

Само едно може да се каже! Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път!

53

Срам за предателите!

преди 1 месец

На всички глупави въпроси и на всички безумни твърдения, които рубладжиите прокарват тук, ще отговоря само с една фраза: защото има родоотстъпници, на които россията им е по-мила и драга от собственото им Отечество! И на всичкото отгоре се представяте за някакви ,,патриоти"; може, ако патрията (от лат. Родина) ви е Русия. Защо тогава се прикривате като българи? Ние нямаме нищо общо с московските варвари, наследници на Златната орда! Да ви напомня ли за другата, Волжска България? И кой я унищожи?

fallback