Снимка: БГНЕС
fallback

"Лидер се следва", написа в личния си профил във Facebook Илхан Кючюк, който публикува снимка на почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган.

Евродепутатът от групата "Обнови Европа", който е и съпредседател на партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“, не коментира повече как разчита процесите, които текат в ДПС.

По-рано днес Джевдет Чакъров, който заедно с Делян Пеевски, бе избран за председател в Движението заяви, че в групата на ДПС има напрежение.

Чакъров посочи, че единството и силата на ДПС трябва да бъде запазено, но трябва да се променят принципите на управление в партията, защото се е видяло, че едноличното управление води до тези процеси.

Както е известно, скандалите в движението ескалираха от вчера, когато в пленарна зала бе съобщено за решението на парламентарната група на ДПС да бъде изключен дългогодишния народен представител Рамадан Аталай. Преди това Рамадан Аталай даде телевизионно интервю, в което заяви, че има разрив в отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган.

При гласуването за кабинета Желязков парламентарната група на ДПС, която се слави от години със своето единство, не гласува единно: 30 депутати бяха „за“, 14 гласуваха „против“ и един „въздържал се“. Джейхан Ибрямов е гласувал с „въздържал се“. Вчера областната структура на ДПС свали доверието от Джейхан Ибрямов и поиска той да бъде изключен от ръководството на партията и от парламентарната група.  

Днес парламентарната група на ДПС изключи депутатът Джейхан Ибрямов. От парламентарната група бе изключена и Айсел Руфад. Преди да станат видими и скандалите в движението оставка подаде и Филиз Хюсменова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 месеца

Какъв лидер е вече този антиквар? Бой последен за корупцията в ДПС!Уплаши се от парите на Пеевски!Забрави собствените си приказки за "обръчите от фирми".А беше време ,когато в интервю за яхтата му,се изказа че може и летяща чиния да си купел! Докога ще се изживява като пророк Мохамед,вече гони 80-те ? Утре ще се търкулне в розите, и тогава ще се види,че без Лидера , са стадо без овен..

19

Анонимен

преди 3 месеца

Ама, кой е лидер?

18

Lina

преди 3 месеца

Заплахата с "етническия мир" не минава ли и кой осинови *** и му даде власт. Сега ще му носи последствията - в ефир, за по - шумно

fallback