Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатите от Движението за права и свободи, гласували "против" проектокабинета "Желязков", излязоха с отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. В писмото се заявява, че те са за "единство и заедност" на ДПС под ръководството на Ахмед Доган.

Това потвърди Джейхан Ибрямов, който по-рано днес бе изключен от парламентарната група на Движението. Отвореното писмо е разпространено във Фейсбук групите в подкрепа на почетния председател Ахмед Доган.

Oще по темата

Пред БТА Ибрямов посочи, че писмото е автентично и е изпратено на почетния председател Ахмед Доган.

В обръщението си депутатите посочват, че те са изпълнили разпореждането на почетния председател да не подкрепят кабинета "Желязков" и заявяват, че в момента се извършва "манипулация и дезинформация към структурите на партията с шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения". 

Под отвореното писмо стоят имената на 17 народни представители, начело с председателя Джевдет Чакъров, следван от Джейхан Ибрямов, Севим Али, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Анджей Джандев, Едис Даудов и др.

 

Сред имената не фигурират тези на изключените по-рано от парламентарната група на ДПС - Рамадан Аталай и Айсел Руфад, но фигурира името на депутата Ердуан Мехмед, който по-рано днес подаде декларация до деловодството на парламента, с която настоя вотът му да бъде зачетен като вот "против" проектокабинета "Желязков", и на Марио Рангелов, чието име не фигурираше в първоначално разпространената справка от пресцентъра на парламента с вота на депутатите при гласуването на проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Парламентарната група на ДПС не гласува единно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Анонимен

преди 2 месеца

Доган втори ден мисли върху 20 написани изречения на една страница, обръщение към ДПССлед като публикува философската си мисъл, от 10 човека ще има 10 различни тълкувания

101

Ръководството на Дпс

преди 2 месеца

в Търговище начело с г-н Хамди Илиязов са длъжни да излязат с официална позиция пред симпатизантите на партията за това дали се ограничават от д-р Доган, изключвайки от партията Джейхан Ибрямов и се придържат към г-н Делян Пеевски.И означава ли това ,че вече д-р Доган е отминал фактор в партията за тях.

100

Бкп

преди 2 месеца

Щом един от архитектите на бьлгарският вариант за демокрацияАхмед доган който гради плана за перестройка с покойният кръстникЛюбен гоцев и още куп синьо червени лидери , между които и покойният андрей лукановСе дистанцира от шиши и бацеСпукана им е работата - бкп бьрзо издига и бьрзо снема доверието от кандидатите да управляват странатаВсички членували в -бкп знаят какво значи това , в личен , полотически план

fallback