Снимка БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е разпоредил ДПС да не подкрепи правителството на ГЕРБ. Това разкри в студиото на bTV Рамадан Аталай, който бе отстранен от ръководството на ДПС.

Още по темата
„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай. „Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател (Ахмед Доган – б.р.), ПГ на ДПС да не подкрепя правителството“, каза още Аталай.

„Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган“, твърди Аталай.

През последната седмица множество структури на партията из цялата страна пуснаха отворени писма относно премахнати ключови лица от ДПС. Рамадан Аталай е един от тях. Според него в момента той е определян като превратаджия. „Аз се питам кой е превратаджия, когато с натиск и сила се опитваш да промениш мнението на обществеността“, каза Аталай.

Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Делян Пеевски. Той гласи „Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“.

По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase