Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най- голямата парламентарната група, на 1 юли.

В изпълнение на чл. 99, ал. 1 от Конституцията на Република България президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС.

Това ще стане на 1 юли 2024 г. от 9.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 дни

Само си приставете ,малките партии с 10 15 депутата искат да правят правителство с Боко да ги подкрепял ,смях в залата )))

19

Анонимен

преди 2 дни

Киро им желние за пример,но за кокошарника

18

Малко за политика

преди 3 дни

Бойко пробва вече отработени схеми за правителство. Първо: правителство на ГЕРБ с коалиционни партньори, на които той да раздаде министерства. Пишман-реформаторите и патриотите си минаха по тази схема. Но и отидоха в небитието. Сега трите дами от преговорният екип чакаха кандидати. ДПС дойде (както се и очакваше) но друг не. И Бойко обяви втората схема: правителство на малцинството пак беше със скрита подкрепа на ДПС и партията на Яне Янев. И той в небитието. Дали сега ще се намери патерица?

fallback