fallback

Започнаха политическите консултациите при президента Румен Радев преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство. Ще има ли благоприятно решение?

"Струва ми се най-вероятно да има правителство на малцинството. Това което виждаме след изборите - като че ли на ГЕРБ не им се прави правителство само с ДПС, защото ще понесат негативи", коментира политологът доц. Милен Любенов в студиото на "Денят ON AIR".

Очакванията му са да се стигне до нови предсрочни избори, на които не изключва под някаква форма да присъства и президентът.

"Би бил възможен вариант на сценарий. И други политически формации могат да се намерят, не е лесно да се създаде нова политическа партия - три фактора има - финансови средства, медии и социални мрежи и харизматична фигура. Когато тези три елемента са налице, можем да видим успешен проект като "Продължаваме промяната", добави политологът.

Социологът Юлий Павлов заяви в ефира на Bulgaria ON AIR, че най-добро за страната е  нормално правителство с коалиционно споразумение.

"Видяхме след 8 месеца управление - въпреки добрите резултати на кабинета "Денков", обществото запомни скандалите. Има вариант,  който е по-лош - нови избори, картината ще бъде още по-неблагоприятна за съставяне на правителство", убеден е Павлов.

Доц. Любенов не очаква евентуално управление на малцинството да бъде стабилно дори в средносрочен план.

"Не се говори за политики, имаше разговори между ГЕРБ, ДПС и ИТН, но не се произведе някаква новина. Коалиции се правят преди избори, и сега като че ли беше ясно. Но виждаме, че междувременно нещо се е случило, за да се стигне до тази ситуация. ези разговори не се водят публично, това е един от основните проблеми на българската политика", подчерта доц. Любенов.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Ганди

преди 5 дни

Тая дъвка мутри вън не хваща декиш вече,а по скоро е хвани единия удари другия, на народа си му е добре, краднене , мошенгии,лъскави коли, хубави апартаменти, нищо че като излезеш на улицата или ще настъпиш кучешко ***, или ще стъпиш в някоя локва, не му дреме дали ще е Радев,Боко,Фъфляка , Денков сапуна или Асенчо гея,та те затова няма кой да гласува, хората си искат простотията, чалгата и алкохола

20

Анонимен

преди 5 дни

Хората ненавиждат корупционния модел на управление на Борисов, където по стар социалистически начи н се разпределят европейските пари и се облаго детелстват само олегархичните кръгове около него! На народът му е все тая за европарите, кото не достига! Нито блоковете санираха, нито запълниха дупките по улиците. А всичко отиде на Боко в чекмеджето!

19

Борисов пак излъга

преди 5 дни

Уж Рая Назарян беше избрана да ни прати на избори!! Сега си пратил клакьорите да ни пробват за правителство.

fallback