Снимка: БГНЕС
fallback

Христо Иванов вече не е депутат. Оставката му бе приета с пълно мнозинство от депутатите.

Тя бе първа точка в дневния ред. Като точка втора депутатите ще разгледат проект на решение за избиране на временна комисия за изработване на проект на правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

"Много е хубаво, че 50-то НС ще започне с нещо полезно. Христо Иванов може би беше най-вреден в предишния парламент. Конституцията стана на саздърма. Това е може би най-некадърния юрист", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

"Изхвърляйки Христо Иванов - този парламент ще има по-добра компетенция", каза още той. Манол Пейков отговори на Йорданов: "Вие на Христо Иванов и камъче в обувката му не можете да бъдете. Толкова сте малък".

Съветът на Европа каза, че Конституцията е добра. Що се отнася до Христо Иванов – системно се опитваше да реши политическата криза в последните години. Той пое отговорност и си подаде оставката. Това беше достойно поведение, каквото не виждам от ваша страна, заяви Божидар Божанов от ПП-ДБ.

Кирил Петков призова народните представители да благодарят на Иванов, защото "въпреки всички противоречия, той беше диалогичен и с него всички можем да работим". "Ако всеки направи промяна в България като тази, която Христо Иванов направи – България ще бъде различна държава. Нека си пожелаем всеки един от нас да има такава значима роля, както Христо Иванов", каза още Петков.

Според Станислав Балабанов Христо Иванов е нарушил принципите си.

"Той наруши принципите си сядайки в скута на Делян Пеевски. Подписвайки се с Пеевски под промените в Конституцията. Вие една година бяхте аватарите на Борисов и Пеевски. Щастие е за мен, че Христо Иванов не е в този парламент", добави още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Габи

преди 4 дни

Да, като в онзи лаф "двама се бият за него, всеки вика "Вземи го ти!""

116

Стоян

преди 1 седмица

Иванов е вреден за българската политика и дано повече не се занимава с това!

115

Леле!

преди 1 седмица

Ами некадърник си е! Както и да се опитват някои да го представят за човек преживяващ "своя катарзис". Поправките му в конституцията, я направиха да изглежда на съдран п***рц***л. Когато не разбираш от нещо не се захващаш!

fallback