Снимка: БГНЕС

В приетата позиция на Министерски съвет няма накърняване на националния интерес, няма нищо, което застрашава националната сигурност. Това заяви зам.-министърът на отбраната Радостин Илиев, предаде репортер на БГНЕС.

„Във връзка с изразената официално позиция на Радев по отношение на участието в Срещата на върха, Министерството на отбраната изразява следното становище: Приетото решение за такава среща е регулярна и официална утвърдена процедура през последните години. Целта е приемане на мандат в защита на националния интерес и участие по въпросите от дневния ред на такъв тип високо ниво мероприятие. В приетата позиция няма накърняване на националния интерес, няма нищо, което да застрашава националната сигурност", заяви Илиев и добави, че позицията на страната е изцяло синхронизирана с тази в Алианса.

Той посочи, че предложението към президента е направено в качеството му на върховен главнокомандаващ и държавен глава. "Решението да участва или не, както и да изразява позиция си е в негово лично качество и мнение“, допълни Илиев.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase