Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС беше избрана за председател на Народното събрание. Нейната кандидатура бе подкрепена от 131 депутати, след като получи гласове и от ИТН. Необходими бяха 119 гласа от присъстващите 237 депутати. 

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" обяви преди вота, че партията му ще подкрепи всички предложения за председател на Народното събрание.

Ние искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет, който, ако парламента подкрепи, ще има правителство, което да решава проблемите на България. Ако няма, ще пратите държавата на избори. За да се случи това, президентът трябва да започне да раздава мандатите. За да се случи това нещо, този долен цирк, който правим в момента, трябва за приключи. Затова ние от ИТН ще подкрепим всички номинации, които се предложиха", обясни Йорданов.  

На свой ред Любен Дилов-син от ГЕРБ заяви, че демокрацията изглежда прекалено сложна система за състава на този парламент, като традицията най-голямата партия да има председател на НС. Той намекна, че през нощта е възможно Лена Бориславова да "влезе в съответните регистри" и да попълни нужните протоколи за председател на НС.

"До този момент никой не го е обявил за незаконно. Ето един вариант, който ще ни извади от политическата криза", допълни той.

Николай Денков от ПП заяви, че партиите "очевидно си решават нещо".  

"Не се оправдавайте с нас, защото нямате никакви основания за това", заключи бившият премиер.

Първите думи на Назарян

“С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт”. Това заяви новоизбраният председател на 50-о НС Рая Назарян.

“Независимо от политическите си различия носим отговорност за публичните дебати. Вярвам че всички ние ще се удържаме на този принцип. В мое лице ще разчитате на диалогичност, отговорност и спазване на Конституцията и правилника за дейността на Народното събрание”, увери председателят на Народното събрание Рая Назарян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

291

Ангелина

преди 1 седмица

Новата по - сдържана и умна БОА на вожда е за кратко председател на НС. Всъщност нейния център е в ДПС или по- точно в ръководителя на движение на всичко и всички в държавата ,с изключение на няколко "ЛУДИ".Въпреки това - краят на модела на управление на ГЕРБ/ДПС идва и специализираните заведения също за престъпниците и убийците !

290

От Ръководството

преди 1 седмица

Ако при избора на Папата излезе билия ешек - Светът ке има доживотен Папа, а не за няколко месеца неква арменка от арменск произход от неармерска територия за неква бакялийска партия. Затова е редно не бял пушек да се изпушва а да се каже бялаАръмаймунскаПръдня сеОтпръцнаПръдливо отПърдиМенто

289

хаххахах

преди 1 седмица

ино коти.

fallback