Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Обръщам се само към своите сънародници, защото всички в тази зала, независимо от временно дадените ни власт, постове и позиции, трябва да сме преди всичко едно - българи. Малцина от вас, уважаеми сънародници, упражниха задължителното си право право на глас преди десетина дни. Останалите 70% останахте вкъщи. Не намерихте време, но най-вече не намерихте мотивация, да изберете някой от присъстващите в тази зала. Не видяхте дойстойни за своето доверие. Огромна част от българското общество заяви, че не се интересува кой управлява държавата. 70% от обществото реши да остане вкъщи и по този начин гласува вот на недоверие на собствената си държава.

Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Ако в първите часове и дни това нас, малцината гласувалите, ни гневеше, скоро дойде ред на отчаянието. Защото за негласувалите няма значение кой е в тази зала. Но нека не забравяме, че за мнозинството тук, в тази зала, има пък още по-малко кой им е гласувал този вот на недоверие. Те са ви благодарни, защото с вашата пасивност вие ги бетонирате в меките столове, където удобно са разплули охранените си туловища", допълни той.

По думите му едва 10% се борят за оцеляването на България.

"Българският народ удари звучен шамар на т.нар. политически елит, който дълго трябва да кънти в празните глави на повечето в тази зала. Огромната част от народа искрено ненавижда хората в тази зала. Държавата ни умира пред очите ни, но едва 10% се борим за оцеляването на нацията. Длъжни сме да  спечелим отново народа, да направим всичко за всички. Дори в този екзотичен състав на НС вярвам, че това е възможно", допълни Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase