Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов заяви от трибуната, че повечето депутати, заклели се в юбилейното 50-то Народно събрание са се заклели и в предходното 49-то и са нарушавали клетвата и Конституцията на страната. Партиите са се ръководели от партийните си интереси и резултатът от изборите го показва - ниска избирателна активност.

“Българският народ беше прав, защото некадърните действия и бездействия направиха така, че хората да изпитват само отвращение и срам. Ние от ИТН казахме, че е време да върнем здравия разум, след края на изборите става ясно, че това ще е все по-трудна задача”, каза още Йорданов.

Той определи партията на “Продължаваме промяната” като партия на шарлатаните, излъчила “най-некадърните” министър-председатели в историята на България.

“Никой не може да бъде едноличен спасител, обединител и да решава дневния ред на обществото, никой няма право да поставя ултиматуми на когото и да било за каквото и да било. Здравият разум говори, че когато липсва управление, държавата блокира”, допълни Йорданов.

От ИТН допълниха, че управление, водено от “сглобка” не води до нищо добро и допълни, че само експертно правителство, което не доминира от тази или онази партия, може да управлява.

Време е да върнем здравия разум в политиката и управлението на държавата, каза в заключение Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase