Снимка: БГНЕС

"Солидарна България" получи подкрепата на 33 613 избиратели на вота за 50-ото НС, което представлява 1,57% от гласовете.

"Не очаквах такъв резултат, има сериозен дефицит в ляво, дефицит на прагматични цели. Опасявам се, че в тази кампания не успяхме да проведем разговора, който трябваше, за да могат хората да се ориентират. БСП и "Левицата" насочиха повече кампанията си срещу нас, отколкото послания към избирателите - да покажат какви са техните решения, това е пагубно за всички в политическото пространство, същото беше и в дясно", коментира лидерът на "Солидарна България" Ваня Григорова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя добави, че резултатите са опровергали твърденията в предизборната кампания, че се подкрепят с Борисов.

"Ако Борисов искаше ние да сме патерица и ние бяхме склонни на това, нямаше да сме с 1,5%, нямаше да се чудим как да покрием различни разходи по кампанията", категорична е Григорова.

Анализът ѝ показва, че трябва много по-добра работа на политиците със синдикатите, които през последните години "се стремят да запазят постигнатото, вместо да извоюват нови предимства за работещите".

"Видях как президентът на КТ "Подкрепа" се включи в кампания на "Левицата", може би мисли, че синдикалното може да бъде по-ярко представено, защитата правата на работещите трябва да има политическо изражение, в противен случай ще са в позицията да се молят на политическите елити", предупреди Ваня Григорова.

В ефира на Bulgaria ON AIR тя заяви, че няма да допусне да бъде нечия "брошка", ще продължи да работи с хората около себе си в "Солидарна България".

"Трябва да се оформи организация, в чийто център да бъдат трудовите права. Който ще работи с нея, да признае, че правата на работещите, данъчното законодателство в интерес на работещите е в основата на решаване на демографския проблем, икономическите проблеми, на държавността", призова Григорова.

Очакванията ѝ са при експертен кабинет никой да не поеме отговорност за решенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase