Снимка: архив, БГНЕС

Механичното обединение на леви формации няма да доведе до нищо. Необходимо е ясно да се очертавае какво се разбира под лява политика и да има хора, които вдъхват доверие. Дефицитът на лява политика и политическите компромиси през последните години накараха хората да се отнасят с недоверие към лявата политика.

Още по темата
Този прочит на резултатите от изборите направи пред БНР Михаил Миков от "Левицата", бивш председател на БСП, бивш депутат в 5 парламента и бивш председател на Народното събрание, както и бивш министър на вътрешните работи.

Тежката загуба на електорална подкрепа е след период, в който БСП е била опозиция, а това е неестествено, заяви той. "Този резултат е оценка на поведението ти като опозиция."

Необходимо е връщане на доверието с автентична лява политика, настоя Миков.

Според него изборните резултати означават, че продължава "политиката, в която доминират едрите корпорации, техните интереси, политика, в която отсъства държавата".

Във връзка със спекулациите за излизане на президента на политическия терен и възможно обединяване на лявото в бъдещ негов проект Миков отбеляза, че засега не е чул държавният глава да подкрепя лява политика, но след изтичането на мандата му той може да "заеме ясна политическо-партийна позиция".

Фрагментацията на политическия живот е тежко заболяване. Тя е свързана с липсата на изчистен политически образ, коментира Михаил Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase