Снимка: архив, БГНЕС

Обръщам се с призив към новите народни представители в 50-ото Народно събрание дано по-бързо да се конституират, за да се състави ново редовно правителство. Защото на хората им омръзна от тази изборна прогресия, защото хората се умориха и тя се превърна в агресия, резултатите го показват. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Всички ние се надяваме редовното правителство във възможно най-кратък срок да започне своите действия, да се стабилизира във всички посоки дейността на държавата, за да може да бъде осигурен по-добър живот на българските граждани, отбеляза още Главчев.

Според него служебното правителство е изпълнило основната си задача по Конституция - провеждането на честни и прозрачни избори.

По думите му министерствата на вътрешните и външните работи са се справили много добре с организацията с вота.

Главчев допълни, че МВР е следяло какво се случва и по време на кампанията, и в деня на вота, като е водило борба срещу купуването и продаването на гласове.

"16 хиляди служители на МВР са следили деня на вота. МВнР също добре се справи при толкова много секции в чужбина. Благодаря и на администрацията на Министерския съвет, която работи успоредно с Централната избирателна комисия", каза още Димитър Главчев, цитиран от БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase