Снимка: БГНЕС

Позицията на БСП е категорична и ясна и тя е, че няма да подкрепим кабинет, независимо какви интерпретации се чуват.  БСП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ, БСП няма да подкрепи кабинет на Борисов, а програмен, национален кабинет, който е съставен да реши 3-4 задачи, подкрепен от максимално много формации.

По-рано днес Атанас Зафиров каза, че БСП би подкрепила програмно експертно правителство, но не отговори с твърдо "не" на въпрос за подкрепа на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС. Свиленски обаче уточни, че левицата не би подкрепила нито премиер Борисов, нито премиер Делян Пеевски, нито премиер Димитър Главчев, понеже са политически лица. И то обаче не отговори еднозначно дали формацията му би подкрепила подобно експертно правителство с първия мандат, който се полага на ГЕРБ като първа политическа сила.

В-к “24 часа” припомня, че лидерът на ДПС Делян Пеевски призова по-рано днес Бойко Борисов да покани евроатлантическите партии на преговори за създаване на кабинет.

“Ние сме българска партия, защитаваме интересите на България”, отговори Свиленски на въпрос дали БСП се чувства като евроатлантическа партия.

"Ако знаехме защо са такива, нямаше да бъдат такива", отговори червеният депутат на какво се дължи ниският резултат на левицата на изборите. Разказа, че е обиколил цялата страна по време на кампанията, обсъждал е проблемът с други социалисти, но никой не е дал причина. А че резултатите са катастрофални, потвърди и Свиленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase