Общ преглед
Корнелия Нинова оцени резултатите от изборите като катастрофални за БСП.

"Поемам политическата отговорност и подавам своята оставка", заяви тя на брифинг и допълни, че остава в парламента като депутат.

Благодаря на всички, които ни подкрепиха по време на изборите. Събрахме ИБ на БСП, анализирахме ситуацията и резултатите. Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност, това е наказание за всички ни в политическата система. Този път протестният вот бе в негласуването. Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макар и първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета от хората. Тази фрагментация означава нестабилност, и трябва да работим, за да се преодолее това. Пълен провал е и поведението на българската социология - нито едно от предсказаните от тях социологии не се сбъдна, а и никой не улови движението на партия "Величие", каза Нинова.

Свиквам НС, който да избере един от заместник-председателите на партията, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия, което значи нови общински и областни председатели, нови председатели на женското движение и структурите на младежите и ветераните. Това означава и нов конгрес през октомври, уточни лидерът на БСП в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар