Снимка: БГНЕС

"Този акт не беше срещу човека Росен Желязков, а срещу председателя на Народното събрание Росен Желязков, който наруши системно, не веднъж, правилата на това Народно събрание. По съжаление една единствена причина - когато изпълняваше повелята на г-н Пеевски и г-н Борисов, които неведнъж му подвикваха от първия ред".

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира свалянето на шефа на парламента Росен Желязков.

Още по темата
"Това, което искаме да кажем чисто политически, много ясно съобщение: г-н Пеевски и г-н Борисов не притежават тази държава и, ако иска ГЕРБ да има евроатлантическа посока, те тази дума я повтарят отново и отново, ще трябва да се отърват от зависимостта си от Пеевски, а правилата и институциите, които трябва да работят в българската държава, трябва да не бъдат подвластни на нито един човек", каза още Петков.

Той бил убеден, че ако Желязков действал по собствена воля, нямаше да ги има нарушенията, описани в мотивите на ПП-ДБ за свалянето му.

"Много е важно да се каже, че България ще бъде законова и институционална държава, никой няма да е над закона и ясното послание към ГЕРБ: ако те продължават да бъдат подвластни на г-н Пеевски, резултатите ще бъдат като днешния", каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase