Снимка: Bulgaria ON AIR

Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание, съобщи пред журналисти в Пазарджик съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев.

Той уточни, че искането, освен от депутати от ПП-ДБ, е подписано и от народни представители от "БСП за България".

"Цялостно показваме "червен картон" на ГЕРБ за работата в последните три месеца", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той обясни, че подписите са събрани от „Продължаваме промяната“ и БСП. "Ние знаем, че и "Възраждане" имат такава инициатива, но нашето входиране на подписи включва само "Продължаваме промяната" и БСП. В пленарната зала ще се види коя партия как ще гласува, каза Петков и обясни, че искането ще се гледа утре.

Цялостно показваме червен картон на ГЕРБ за работата в последните три месеца, липсата на изпълнение на законодателната програма, за която се бяхме съгласили, антикорупционните закони“ – заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

По-късно в прессъобщение от ПП съобщават, че "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) констатира, че председателят на Народното събрание злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС.

Конкретните мотиви към предложението за решение са: нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса - Станимир Михайлов; системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС; нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от ПОДНС, се посочва в съобщението.

"Продължаваме Промяната – Демократична България“ няма да спре да се бори България да се превърне в нормална европейска държава. ГЕРБ получава ясно съобщение, че не може да спира работещите институции, които целият български народ очаква, заявяват от формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase