Снимка: БГНЕС

Като поредна лъжа определи лидерът на ДПС Делян Пеевски обвинението на ПП-ДБ, че движението и ГЕРБ саботират второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Ако някой е саботирал, те саботираха с това, че направиха така, че да няма ротация на премиерите", отсече той.

Относно номинацията на Елена Йончева за представител в ЕП от квотата та на ДПС, която сега е евродепутат от БСП, Пеевски обясни, че Йончева е доказала, че е независим човек, който защитава свободата на медиите, на хората.

Още по темата

"Ние винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя е достоен представител на тази квота", каза той.

Пеевски настоя, че сега не е моментът да се говори дали има възможност да има диалог след изборите с ПП- ДБ или не.

"Ако се окаже вярно всичко, което се изговори за тях, ние няма да имаме диалог с тях. Това, което видяхме и ако се докаже от правоохранителните органи за тези обвързаности с контрабанда и пудели, влачещи пачки, ако всичко това се докаже по надлежния начин, ДПС няма да работи с тях. Всичко, което видяхме е чудовищно и те нямат интегритет", отсече лидерът на ДПС.

"За коалиции и всякакви неща не е редно да говорим сега, нека да оставим гражданите да гласуват разумно да видим резултатите", призова той.

Относно скандала с Бойко Рашков от ПП, който влезе в конфликт с журналист в НС, Пеевски настоя, че ДПС е казвало, че той няма място в политиката, а „по трапезите със седналия пудел до него“.

Пеевски коментира още, че ДПС няма да подкрепи искането на „Въздържане“ за оставка на председателя на НС Росен Желязков.

Според него това е опит от страна на "Възраждане" да си качи рейтинга преди изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase