Кадър: БНТ

Предложих на президента да поема поста и на външен министър. Това каза служебният премиер Димитър Главчев.

По думите му подготовката за изборите върви много добре.

Още по темата
"Няма да има смяна на външен министър. Вчера водихме разговор с президента Радев и аз му предложих аз да поема Външно министерство. Ако издаде указ да поема Министерството на външните работи, ще нося политическа отговорност и за Външно. В сегашния състав с министър Димитров цялата политическа отговорност я поема президентът Радев. Очаквам действия от негова страна, не знам кога ще отговори", заяви Димитър Главчев.

Имаме комуникация с министър Димитров, но както старите хора са казали „Доверието е като душата, веднъж напусне ли, няма връщане“, каза още Главчев.

Той отказа да коментира изказвания на политически партии, визирайки изказването на ПП-ДБ, че служебното правителство е на президента, ГЕРБ и ДПС.

"Върху мен е цялата отговорност за организация на изборите - дали ще е в чужбина, дали ще е в България, важното е да имаме честни избори", каза още Димитър Главчев.        

Преди дни служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров във външното министерство.

Вчера Даниел Митов оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи.

В предаването „Панорама“ на БНТ служебният премиер Димитър Главчев посочи като причина за поисканата смяна на министъра на външните работи по-трудната комуникация със сегашния служебен министър Стефан Димитров, която в извънредни ситуации като тази с нападението на Иран с дронове срещу Израел е важна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase