Снимка: БГНЕС

Така наречената “сглобка” между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС кадрува както си иска като си прави параван с евроатлантически лозунги, каза пред БНТ бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов и допълни, че тези хора имат нужда от правителство, което да изпълнява партийните им задачи.

Каракачанов каза още, че промените в Конституцията и прехвалената реформа в съдебната власт са на парче. “Назначават си служебно правителство, сменят си министри, това си е партийно правителство. ГЕРБ и ДПС, които управляват в комбина, на тях им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват”.

Председателят на ВМРО разкритикува неизгодни, по думите му, сделки, които бившият военен министър Тодор Тагарев е сключил. "Министър Тагарев обичаше повече да приказва и то неща, които не се харесват на обществото и то неща, които въобще нямат връзка със здравия разум и с логичната политика. Най-вече с неговите лозунги по отношение на войната в Украйна, едни крайни позиции”.

“Премиерът Денков се изказваше от типа ние можем и да страдаме и да понесем щети, но важното е Украйна да победи. Това дразни хората. Хората си представят българските министри и депутати като хора, които трябва да се грижат за българския интерес, а не за интереса на трети държави. Имаше доста спорни въпроси по времето на Тагарев за модернизацията и превъоръжаването. Сделката с т.нар. бронирани машини "Страйкър Драгон", които бяха едни стари машини и ние закупихме на минимум два пъти, а бих казал и три пъти по-високи цени. Стари, спрени от производство, машини, които нито можем да поддържаме в България, нито да ги снабдяваме с боеприпаси. Сделката беше сключена по времето на министър Тагарев за 2,5 млрд. лева”.

“По мое време по-модерни машини със защита ниво 4, противоминна защита и т.н. бяха 1,7 млрд. лв. Тагарев похарчи тази огромна сума, вместо да ги инвестираме тези 2 млрд. в изграждане на мощности в България, с които сами да си произвеждаме техника. Както Полша, Унгария и Украйна правеха точно това. Със сделката с 3D радарите се набутахме с 400 млн. лева. Екипът на министър Тагарев дори не се опита да намали цената", каза още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase