Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатите дебатират каква Великденска добавка да получат пенсионерите. ГЕРБ и ДПС предлагат пенсионерите с пенсия до 526 лв. да получат 100 лв. за Великден, а БСП настояват надбавки да получат всички пенсионери.

“Ние предлагаме добавки за всички пенсионери, за тези с пенсия до 526 лв. по 100 лв. и по 50 лв. за всички останалите”, предложи лидерът на левицата Корнелия Нинова, след което подчерта, че отхвърля твърдението за липса на пари в бюджета за тази мярка. “Ние като бяхме на власт имаше 70 лв. за всички пенсионери”, коментира Нинова.

От ПП-ДБ също контрираха предложението на ГЕРБ и ДПС подчертавайки, че няма да делят пенсионерите по време на най-светлите празници и искат всички да получат надбавки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 месеца

Ще искат, то се е видяло че освен пенсионери, други не гласуват в тая държава.

32

Пенс

преди 2 месеца

До Майорс За разлика от хората с 22 години тр.стаж,на моето разпореждане пише,че тр.стаж е 53 години и то в България 24 първа и 13 трета категория и продължавам да работя,като си плащам данъците и осигуровките.Естествено,че тези с 22 години стаж ще получават ниска пенсия,понеже не им достига.Както,ако имаш 1 лев,ще си купиш половин хляб,а не цял. Ако не им стигат парите,има социални помощи,но да не бъркат,в общия кюп,просто защото идват избори !

31

Алекс

преди 2 месеца

БСП непрекъснато иска,но под "мъдрото" ръководство на др.Нинова парламентарната група на партията доста се сви.ПР акция без реален ефект.Ако Нинова остане начело,БСП ще си запази ролята в Народното събрание-на джафкащо пуделче.

fallback