"Ако не беше паднала сглобката, ние нямаше да знаем за тези неща. По една или друга причина тя падна, защото беше несъвместима, това дори не го обсъждаме, но в цялата картина има важни и положителни неща. Първо, че тази фалшива сглобка падна и постепенно ще се върне към нормален партиен парламентарен живот, но за съжаление няма да стане с тези избори", заяви журналистът Иван Гарелов пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи е възможно да влезем в нова спирала от избори и битката тепърва ще става тежка.

"Цялата тази кампания и разкритията е остра битка, вече е трудно да си помислим, че като минат изборите, те пак ще продължат сглобката. Напротив, ще продължи до следващи избори. През есента може и да имаме нови избори", прогнозира Гарелов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът отбеляза, че все по-често изникват нови партии със стари лица, но може би това би довело до положителен край, да се отсее ценното и важното.

"Ако сглобката не се беше разпаднала, ние имаме парламентарна диктатура, няма смяна на партия. Една партия се възпроизвежда, образувала се от смяната на двете, тя се възпроизвежда и стои една и съща. Бурята, която става сега, е признак на леко пречистване", подчерта журналистът.

Той прогнозира неочаквани изненади след изборите.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase