Снимка: БГНЕС
fallback

Народното събрание одобри българска финансова помощ за Украйна в размер на 60 хиляди евро. Става дума за участие в 4-годишна програма на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Дейностите и мерките, заложени в програмата, са на обща стойност 16.5 милиона евро.

Законопроектът беше приет с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. От опозицията възразиха срещу предоставянето на помощта, тъй като това би ощетило сънародниците ни в Западните покрайнини.

"Тъй като не са набирани средства за проекти в Украйна поради простата причина, че има военни действия в момента на територията на страната, тези 60 000 евро се взимат от Босилеград и други български общности и се даряват на Украйна, за да може българската държава да се натегне по един параметър, по който да станем членове на ОИСР", каза Павела Митова от "Има такъв народ", цитирана от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 1 месец

Продажници! Нито Стотинка Повече за УкроФашисткият режим в Киев! Нищо Не им дължим! Просяци!-:(

82

Без паника, моля !

преди 1 месец

Байдън като вицепрезидент и Барак Обама като президент ПРЕДАДОХА УКРАЙНА ПРЕЗ 2014 ! САЩ И АНГЛИЯ УЖ БЯХА ГАРАНТИ ЗА УКРАЙНА, НЕ СИ ИЗПЪЛНИХА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ УКРАЙНА ! СЛЕД КАТО ЗАДЪЛЖИХА УКРАЙНА ДА СИ ПРЕДАДЕ ЯДРЕНИЯ АРСЕНАЛ И СТРАТЕГИЧЕСКАТА АВИАЦИЯ НА РУСИЯ ! ТРЪМП ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2024 И ЩЕ РАЗЧИСТВА СМЕТКИ С КИТАЙ И РУСИЯ ЗАРАДИ НАМЕСАТА ИМ В ИЗБОРИТЕ В САЩ ПРЕЗ 2020 ! ДОТОГАВА УКРАЙНА ЩЕ ИЗДЪРЖИ !

81

Анонимен

преди 1 месец

Мнението на костадинчетата е без значение за мнозинството българи, но разбирам защо се пънат във форума. Трябва да изпуснат пАрата пред поне 5-6 зрители. Това е добра терапия. Няма да хващат рак я!

fallback