Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов, бивш министър на вътрешните работи отказа да даде оценка за Живко Коцев от гледна точна на дистация във времето, в което е излязъл от системата на МВР.  Лидерът на “Републиканци за България” допълни, че Коцев, както и останалите кадри, които излязоха в публичното пространство са укорими.

В ефира на БНТ Цветанов подчерта, че “президентът ще трябва да вземе обективно решение, но какво ще бъде то, може би ще покаже съвсем скоро. Аз смятам, че неговата оценка е много ясна, негативна и че всъщност той не би назначил Калин Стоянов за министър и може би не би оставил Живко Коцев като секретар".

"И мисля, че президентът би се съобразил с това искане, което е подадено от служебния министър-председател, но също така смятам, че е недопустимо оставането на Калин Стоянов като политическа фигура в министерство на вътрешните работи, защото самият факт, че след 60 дни има предсрочни, предстоящи парламентарни и европейски избори, аз смятам, че трябва да има успокоение на системата, връщане на доверието, доколкото то е възможно, защото в момента остава усещането на хората, че най-прекият път до мафията, до организираната престъпност, е кариерното израстване в системата на МВР на подобни кадри, каквито виждаме в момента и това, което имаме като управление политическо или професионално в МВР", допълни Цветанов.

Според бившия минитър МВР не го очаква светло бъдеще. "Остава едно усещане у хората, че всичко е едно противоборство на политическа основа. Не толкова за професионалните и морални качества на служителите и на ръководните кадри, а колкото за политическото овладяване и превръщането на МВР в една политическа бухалка във връзка с всеки един пресрочен или редовен парламентарен вот".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase