Снимка: БГНЕС

Според лидера на БСП Корнелия Нинова служебният кабинет е политически и е на ГЕРБ.

Тя смята, че "сбърканите промени в Конституцията", гласувани от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България" са довели до този резултат.

"Сбърканите промени в Конституцията доведоха до тази ненормална ситуация. Отговорност за промените носят ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната-Демократична  България“ и ДПС, които ги гласуваха, обясни Нинова. В резултат на това имаме политически служебен кабинет, с министър-председател Димитър Главчев не можем да говорим за независим служебен кабинет“, допълни Нинова, цитирана от БТА.

"БСП категорично се разграничават от всички тези действия. Не гласувахме промените в Конституцията, не отидохме на „квазиконсултациите при президента", това не бяха истински консултации, беше опит всички политически партии да бъдат въвлечени като съотговорни", отбеляза лидерът на социалистите.

Според нея събитията в МВР подлагат под съмнение честните избори.

БСП искали гаранция за честни избори, но всичко, което се изнася за МВР било потресаващо и не давало гаранция за честността им.

Според социалистите оставането на Калин Стоянов  като служебен вътрешен министър е грешка, защото са заложени "мини". Това е първият служебен кабинет, който започва с протести срещу тях, още преди да са се заклели, посочи Нинова. Според нея и Живко Коцев не следва да остане главен секретар на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase