Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на БСП Георги Свиленски изрази съмнение, че новият служебен премиер сам е съставил кабинет. “Г-н Главчев просто изчете един списък, написан от някой друг. Ясно личат формации, които явно са вземали участие при сформирането – управляващата коалиция ГЕРБ-СДС, ПП, ДПС. Те се виждат вътре. Нали служебният кабинет е, за да смени редовни и да се направят честни избори и виждаме изведнъж четири министри, които продължават”.

В ефира на bTV Георги Свиленски коментира, че единственият, който може да има възражение към имената на министрите, е президентът Румен Радев.

“Аз каквито и възражения да имам, мога само да ги говоря по телевизиите и по студиата. Политическите партии нямат ангажимент към служебните министри и състава на кабинета“, допълни Свиленски.

Георги Свиленски ясно подчерта, че БСП няма отношение към този служебен кабинет и партията се разграничава от него.

„Президентът сгреши с тези консултации. В Конституцията ясно пише, че консултациите се провеждат преди сформирането на служебния кабинет. А ние бяхме поканени на консултации, на които да ни бъде представен служебният кабинет“, каза зам.-председателят на ПГ на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase