Снимка: БГНЕС

"Ние не само сме възмугени, ние сме взривени от този избор". Това заяви Кирил Петков, след като чу имената в кабинета на служебния министър Димитър Главчев.

"Виждаме няколко много явни проблема от самото начало", заяви съпредседателят на ПП и продължи: "Трябва да се постигнат безпристрастни избори – това е най-важното задължение. Изборът на Калин Стоянов е обида. Той е ярка политическа фигура свързана с ГЕРБ. Имаме доказан купен вот на местните избори. Избирането на този вътрешен министър е наглост г-н Главчев."

Още по темата
"Двамата министри, от които ще зависят избори, са изцяло отговорност на ГЕРБ. Купеният вот може да бъде със същите мащаби, както на местните избори. Ние сме взривени от предложенията за министри Калин Стоянов и Валентин Мундров", подчерта Петков. "Пълно оцветяване на този кабинет."

Той подчерта, че служебните кабинети трябва да са политически неутрални. Гвоздейков ще бъде изключен от ПП, ако стане министър, подчерта Петков.

След това представителите на ПП станаха и излязоха от залата.

Президентът Румен Радев заяви, че няма да бави политическия процес и призова ПП през следващите два дни да говорят с кандидата за служебен премиер.

Интересни изказвания имаше и от страна на "Има такъв народ". Тошко Йорданов отбеляза, че с Евтим Милошев отдавна са се разделили, но той може да каже "много неща за него, но няма да ви харесат".

Йорданов изрази недоумение защо е толкова ядосан Петков, предполагайки, че "сигурно не е закусвал пици".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase