Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените партии в 49-то Народно събрание на 5 април, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В консултациите ще участва и кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев. Срещите са в изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията. Според този текст президентът след консултации с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен министър-председател назначава служебно правителство и насрочва нови избори в двумесечен срок.

Както е известно, президентът възложи на кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство. Този мандат трябва да бъде изпълнен до седем дни, подчерта държавният глава и заяви, че нито директно, нито косвено ще участва в съставянето на правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

По-точно

преди 1 месец

До 4. Задачата, която имат двете мафиотсщи фракции -- на Боко и Шиши е да разрушават всичко функциониращо в България.

5

Посолството :

преди 1 месец

Консултациите ще бъдат проведени както обикновено на работна закуска в Козяк 16...

4

Анонимен

преди 1 месец

Задачата, която имат двете предателски фракции -- на борисов и на простокиро е да разрушават всичко функциониращо в България. А българското стадо трябва да се заблуждава, че едната е по-добра от другата и други партии за гласуване няма. Другото нещо, по което действа цру е да се попречи за някакво формиране на опозиционна коалиция, която да измести двете предателски фракции от първите места. А след изборите пак ще са готови за управление заедно и източване на бюджета към сащ и украйна.

fallback