Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако след изборите ПП-ДБ и ДПС съставят правителство, неговата партия ще е една нелоша опозиция.

Относно отчета на премиера в оставка Николай Денков, Борисов обясни, че няма да дава оценка на казаното от министър-председателя. "Помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши в Пеевски", коментира лидерът на ГЕРБ.

Още по темата
Борисов отново припомни случилото се преди провала на съставяне на правителство при ротацията на премиерите.

По думите му след като е отишъл с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян, част от преговорния екип на ГЕРБ, е показала подписаното от тях споразумение.

"След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев, Тагарев и Радев. Вчера показах на Даниел Лорер СМС от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев. Ако отговорът за това правителство е „Да“", как ще се разправям с ГЕРБ е моя работа. Казаха, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори. Какво ДПС, като те изобщо не са участвали в тези разговори", каза той.

"Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика", посочи Борисов.

Относно оставката на главния секретар на МВР той обяви, че Живко Коцев винги е имал неговата подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase