Снимка: БГНЕС

Преди седмица ГЕРБ-СДС и ДПС дадоха предложение да се дадат добавки към пенсиите за Великден в размер на 75 лв., но само за най-нуждаещите се. Министърът на финансите в оставка Асен Василев заяви, че по-добре да има стабилно увеличение на пенсиите, а не раздаване на пари на парче.

Хасан Адемов коментира увеличението на пенсиите в ефира на bTV. "Предстои проектът да се гласува в Народното събрание. Трябва да се подпомогнат пенсионерите в условия на криза, да няма универсален подход да се подпомагат всички. Диференцираният подход е много важен“, смята Адемов.

Според Адемов, раздаването на допълнителни пари не е предизборен ход. „Излезте в провинцията и питайте пенсионерите как живеят“, уточни той. По думите му, ако се вземе решение да бъдат върнати великденските надбавки, това означава да се покаже специалното отношение към уязвимите български граждани.

„Винаги има възможност да се намерят тези 40 милиона лева, за които се говори, за да се изплати тази допълнителна добавка. Тя е символен акт за подкрепа на най-уязвимите групи в обществото“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase